Profesori, posrednik i studenti proglašeni krivima za trgovinu ispitima na osječkoj Ekonomiji

0
Zbog korupcije i trgovine ispitima na osječkom Ekonomskom fakultetu, u petak su na osječkom Županijskom sudu, nepravomoćno osuđeni krivima profesori Miljenko Crnjac i Luka Crnković, posrednik Božo Omazić te studenti Dragana Karlušić, Branko Maravić i Dražen Šestić.

Profesor Miljenko Crnjac osuđen je na 16 mjeseci, od čega je šest mjeseci mora provesti u zatvoru, dok se preostali dio zatvorske kazne, neće izvršiti ukoliko u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Uz to je dužan platiti sudske troškove u iznosu od 2.500 kuna, a u kaznu će mu se uračunati i vrijeme provedeno u pritvoru od 6. do 22. travnja 2013. 

Njegov kolega, profesor Luka Crnković osuđen je na šest mjeseci zatvora koje može zamijeniti radom za opće dobro u trajanju od 50 radnih dana, što je dužan izvršiti u roku od osam mjeseci od pravomoćnosti presude. Uz to, Crnković je dužan u državni proračun uplatiti 500 eura koje je primio kao mito za jedan kupljeni ispit te platiti troškove suđenja u iznosu od 1.400 kuna.

Obojici profesora sudsko je vijeće, na čelu sa sucem Darkom Krušlinom, izreklo i mjeru zabrane obavljanja djelatnosti na fakultetima u trajanju od tri godine.

Kompletnu vest možete pronaći ovde.
Share.

About Author

Leave A Reply