DIPLOME ZA PONETI

0

Današnji Blic pod naslovom DIPLOME ZA PONETI – TRT ZA HRT prenosi sledeći tekst:

 

 

Posle provere dokumenata o stručnoj spremi zaposlenih u Hrvatskoj Radio-televiziji, 16 radnika ove medijske kuće dobilo je otkaz zbog lažnih diploma. Stručne službe do sada su otkrile četiri lažne fakultetske diplome i 12 srednjoškolskih svedočanstava, ali sva je prilika da toga ima još.

U našim državnim organima situacija je potpuno drugačija, ali ne kada je reč o lažnim i kupljenim diplomama. Radi se o nepostojanju inicijative da se one provere. To je donekle i razumljivo jer ako bi se u Srbiji proveravala validnost diploma, svedočanstava i potvrda o pohađanju vrtića, ostali bismo bez većine čelnih ljudi po lokalnim samoupravama i javnim preduzećima. Kad bi se kod nas proveravala ispravnost dokaza o stručnoj spremi, gomila ministara bila bi prinuđena da podnese ostavku, a i parlament bi bio desetkovan. Ako bi se neko drznuo da ovde proverava dokaze o završenom školovanju, uz redovne lokalne i vanredne parlamentarne, verovatno bismo u aprilu imali i prevremene izbore za predsednika Srbije.

Ali kod nas se tako nešto neće desiti iako za takvu akciju imamo bolje stručne kadrove od Hrvata. Jer naši stručnjaci bi nepogrešivo znali koje su diplome prave, a koje lažne. Lažne su iste kao njihove.

images

Share.

About Author

Leave A Reply